Voditelj zbirke: Lana Skuljan Bilić, viša kustosica

Vrste predmeta: izložbeni plakati, politički plakati, turistički plakati, manifestacijski plakati, edukativni plakati, gospodarski plakati, letci, deplijani, brošure, reklame, naljepnice, promidžbeni materijal – kemijske olovke, kape, majice, kišobrani, privjesci, blokovi, karte, mirisi, papirnate maramice. 

Najavi posjet

Uvid u građu prema najavi:
Utorak, srijeda: 12,00 – 14,30 sati

Zbirku plakata i promidžbenoga materijala čine predmeti koji se odnose na različite oblike vizualne kominikacije u drugoj polovici XX. st. i počekom XXI. stoljeća, a koje određuje originalnost i kvaliteta uglavnom grafičkoga dizajna.  U Zbirci se najvećim djelom nalaze plakati različitih namjena (izložbeni, turistički, gospodarski, politički), izrađeni u tehnici sitotiska, offset tiska i digitalnoga tiska. 

Izuzetan značaj ove zbirke jest u tome što se u njenom fundusu nalaze politički plakati i promidžbeni materijal svih političkih stranaka, organizacija i udruga koje djeluju u Istri od 1990. godine, a prikupljani su terenskim radom kustosa za vrijeme izbora po svim izbornim jedinicama.